Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (ANKUZEM) 2002 yılında kuruldu. Geçen 13 yıl içinde yürüttüğü programların sayısını arttırarak 5 önlisans, 1 lisans tamamlama, 4 tezsiz yüksek lisans, 8 sertifika ve 1 kurs programını uzaktan eğitim öğrencileri için yürütmektedir.

Programlarımızda ders veren öğretim elemanı sayımız 100’den fazla olup, öğrenci sayımız yaklaşık 10.000’e ulaşmış durumdadır. Uzaktan eğitim sınavlarımız yurt içinde 10 merkezde ve yurtdışında Almanya Köln’de yapılmaktadır.

15 fakülte, 3 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 13 enstitüsü ile büyük ve köklü bir üniversite olan Ankara Üniversitesi’nin güçlü akademik kadrosu ve olanaklarıyla siz öğrencilerimizin herzaman yanınızdayız. Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi, e-öğrenme derslerinin içeriklerini farklı öğrenme stillerine sahip olanların gereksinimlerini karşılayacak biçimde oluşturmaya ve her dönem zenginleştirilmiş çokluortam içeriklerini arttırmaya devam etmektedir.