Sınavlar

Ön Lisans Programları:

Ön Lisans Programları için ara sınavlar e-sınav şeklinde(Öğretim elemanının tercihine göre sınavlarda çoktan seçmeli sorudan oluşan başarı testleri, ödev, sözlü sınav) uygulanmaktadır.  yarıyıl sonu sınavları, öğretim yılı başında belirlenen merkezlerde Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Konya, Diyarbakır, Erzurum ve Samsun illerinde,  bütünleme ve üç ders sınavları Ankara’da yüz yüze oturumlar şeklinde yapılmaktadır.

Lisans tamamlama programı:

İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı (İLİTAM): Ankara Üniversitesi Önlisans Lisans Uzaktan Eğitim Yönetmeliği kapsamında, her ders için, ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, bütünleme sınavı ve mezun durumdaki öğrenciler için üç ders sınavı yapılmaktadır. (2011 yılı öncesi kayıt yaptıran öğrenciler yıllık İLİTAM programına tabidirler. Yıllık program yarı yıllık programdan farklılıklar taşımaktadır.) Ara sınavlar ve yarıyıl sonu sınavları Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Konya, Diyarbakır, Erzurum ve Samsun illerindeki merkezlerde, bütünleme ve üç ders sınavları Almanya ve Ankara’da yüz yüze oturumlar halinde yapılır.